Tillgänglighet på Torpa Gård

 

Tyvärr är vår anläggning inte fullt handikappanpassad, men vi jobbar hela tiden på att bli bättre.

Sammanställning över tillgängligheten 

 

Hotell:

Vi har 3 större rum som det går att köra in i med rullstol, ett på våning 1 och två på våning 2. Badrummen är inte handikappanpassade. Det finns hiss till andra våningen. Man kommer in till hotellet via en ramp.

Utanför hotellet finns singel.

Konferens och Pub:

Huset som två av konferensrummen och puben ligger i är ett envåningshus med låga ramper in. Toaletterna är inte handikappanpassade. Utanför huset är det en grusgång.

Rummen går att mörklägga för att skapa större kontraster vid tex visning av data på skärm. Vi har ingen hörselslinga.

Restaurang:

I restauranghuset finns förutom restaurangen även ett konferensrum, samt omklädningsrum och bastu. Till detta hus finns en ramp. Utanför huset är det betongplatta.

Maten anpassas efter de eventuella allergier som finns.

Lägenheter:

Våra lägenheter är inte alls handikappanpassade.

Omgivning:

Vi har mestadels grusvägar inom vår anläggning. Till alla hus kan man åka ända fram med bil. Man kan också ta sig ända ner till stranden vid Boren med hjälp av bil.

Aktiviteter:

Vi har en handikappanpassad folkracebil, med spakreglage, rattkula och vridbar stol. Denna kan användas till alla våra folkrace-varianter. Synskadade kan åka med en van förare i rallybil. Information om de flaggor som används i folkrace finns skriftligt.

Våra övriga aktiviteter är inte handikappanpassade.

Övrigt:

Ledarhundar är välkomna på anläggningen. OBS! Detta gäller endast ledarhundar/assistanshundar, i övrigt är det inte tillåtet att ha med djur.

Personal:

Vår personal finns alltid tillgänglig för den som vill ha hjälp. Vi gör vårt bästa för att göra din vistelse så trevlig och bekväm som möjligt, så undrar du över något, kontakta oss så får du veta mer!

Ramp till restaurangen på Torpa Gård
Ramp in till konferens och pub på Torpa Gård
Övergång mellan ramp och altan på Torpa Gård
Handikappanpassad bil på Torpa Gård