Fiske på Boren

Trevligt insjöfiske i Östergötland.

Fiska i Boren, en ren och klar insjö belägen mellan Motala i väster och Borensberg i öster. Sjön är sammanbunden med Vättern via Motala ström och Göta kanal och har bra storlek på både gädda och abborre. Fiskekort för handredskapsfiske gäller för hela Boren och finns att köpa för vecka eller dag. Båtar i olika storlekar finns att hyra.

Sätt samman din egen fiskesemester på Torpa Gård!

Välj om du vill bo på hotell med hel- eller halvpension eller om en lägenhet med självhushållning passar bättre. Båtarna finns med olika motorstyrka och du avgör själv vilken som passar dig.

Fiskesemester med hotellboende

Önskar ni ett bekvämt boende med halv- eller helpension rekommenderar vi er att bo på Torpa Gårds hotell!

Ni bor på hotell, i enkel- eller dubbelrum, med hel-eller halvpension. Hotellet ligger naturskönt, med skog på ena sidan och åkrar på den andra. Samtliga rum har dusch och WC.

 

Priser hittar du här nedanför!

Fiskesemester med Lägenhetsboende

Bo i lägenhet med självhushållning nära Boren.

Det finns 2 lägenheter att tillgå.

Lägenhet 1 har 6 bäddar och är i 2 plan, med hall och badrum med dusch på nedre plan, och 3 sovrum samt kök och allrum i öppen planlösning på övre plan. Alla sovrum har 2 vanliga sängar.

Lägenhet 2 är i ett plan, med plats för 3 personer.  Den har kök och allrum, 2 sängar finns i sovalkov och 1 i allrummet.

Samtliga lägenheter har fullt utrustade kök, fräscha, helkaklade badrum, TV och uteplats.

Lägenheterna ligger 150 meter från sjön Boren och har förråd för förvaring av fiskeutrustning.

 

 Priser hittar du här nedanför!

v

Valmöjlighet

För att erbjuda större valmöjlighet låter vi kunderna bestämma själva vilken sorts upplevelse de ska ha.

l

Bokning

Ta prislistan nedanför till hjälp när du bestämmer och bokar resan. Kontakta oss för bokning och mer information, våra kontaktuppgifter hittar du om du klickar på knappen..

Pris

Detta betyder att ni lätt kan vara med och påverka totalpriset.

Gädda

Gädda (Exos lucius) är en rovfisk som lever på norra halvklotet i sötvatten och bräckvatten. Den har en långsträckt, spolformad kropp. Huvudet är stort och nosen uppifrån tillplattad. Normalt är gäddor revirhävdande, de har också väldigt få naturliga fiender.

Abborre

Abborre (Perca fluviatilis) är en sötvattensfisk som finns allmänt över hela Sverige med undantag av fjällregionen. Under vintern finns abborren på djupbottnar ända ned till 60 meter. Sommartid samlas abborren gärna i vegetation på grunt vatten.

Asp

Asp (Aspius aspius) lever mest i lugna vatten, av och till i bräckvatten (Östersjön). Det är en rovfisk som fångar sitt byte vid ytan, företrädesvis fisk, under sommaren. Under vintern håller den till i djupare vatten.

Aspen är rödlistad som “Sårbar”

Braxen

Braxen (Abramis brama) är en art i familjen karpfiskar som placeras i det egna släktet Abramis. Den föredrar stilla sötvattensbiotoper, men förekommer även i bräckt vatten.

Boka och genomför en motoraktivitet innan jul, så ingår en julwrap! (Gäller ej Crazy Race eller öppna grupper) Avvisa