Cykla i Östergötland med Torpa Gård som utgångspunkt

Tyvärr har vi ingen cykeluthyrning för tillfället.

I Östergötland finns de perfekta förutsättningarna för trevliga cykelturer, oavsett om du är vanlig motionär eller elitcyklist. På slättlandet runt Torpa Gård finns mil efter mil med vackra vägar som lämpar sig väl för cykling, och många sevärdheter att stanna och titta på om man så vill.

Torpa Gård har 2 olika upplägg för den som är intresserad av cykling; Bike Camp, för den som kanske vill träna inför något cykellopp, och Cykeläventyr för den som vill lägga upp sin cykeltur på egen hand.

 

 

Bike Camp

Ett kort och intensivt träningsläger för den som vill komma i form inför till exempel Vätternrundan!

Vi träffas både på hösten och våren med helpension lunch till lunch, 20-30 personer. Man väljer själv träningsgrad, lugn, medel, snabb, från 30-60 km/pass.

Använd din egen cykel, eller hyr cykel av någon av våra samarbetspartners. Lägret pågår från lunch dag 1 till lunch dag 2, med helpension. Du hinner med teknikgenomgång, föreläsning och 2 träningspass på 30-60 km, träningsgraden väljer du själv.

Priser och fakta hittar du här nedanför.

Cykeläventyr

Sätt ihop ditt eget cykeläventyr med Torpa Gård som nav och utforska Östergötlands vackra natur på egen hand. Cykla till exempel längs Göta kanal eller till kulturstaden Vadstena med dess historia.

Cykeln hyr du hos oss och vi kan hjälpa till med förslag på utflyktsmål. Varför inte cykla till Berg för att se slussningen i Göta Kanal? I Berg finns den stora slusstrappan med inte mindre än 7 slussar, så det finns stor chans att se både stora och små båtar slussas.

Du kan kombinera cyklandet med en vistelse på Torpa Gårds hotell, eller hyra en lägenhet i en vecka för ännu bättre möjligheter att upptäcka Östergötlands vackra natur och många sevärdheter.

Pris och fakta hittar du här nedanför.

Vätternrundan är ca. 30 mil, med nio depåer.

Vätternrundans snabbaste nedskrivna tid är 6:37:09

Bike Camp

enkelrum
SEK2430/Pers
 • Teknikgenomgång.
 • Föreläsning.
 • Två Träningspass 30-60km.
 • Helpension.
 • Använd egen cykel, eller hyr från en av våra sammarbetspartners.
 • Säsong: Vår och Höst. Kontakta oss för bokning.
Kontakta oss!

Cykeläventyr

Utforska Östergötland
SEK150/dag
 • Tyvärr har vi ingen cykeluthyrning för tillfället.
 • Pris per dag och cykel.
 • Hjälm, cykelkorg och reflexväst ingår.
 • Det finns 15 cyklar att tillgå.
 • Säsong: Vår, Sommar och Höst.
 • Köp till boende och mat. Läs mer här!
 • Utforska Östergötlands vackra natur på egen hand. Man kan tex cykla längs Göta kanal och till kulturstaden Vadstena.
Kontakta oss!

Vätternrundan

Vätternrundan är ett ca 300 kilometer långt cykellopp för motionärer. Loppet börjar och slutar i Motala och går medurs runt sjön Vättern. Vätternrundan är ett motionslopp och saknar därför officiell resultatlista. Första loppet arrangerades 1966 då 334 personer fullföljde rundan.

En Svensk Klassiker

En svensk klassiker, även kallat klassikern, kallas kombinationen av fyra stora svenska långlopp och har funnits sedan 1972. För att få diplomet behöver man fullfölja fyra långlopp under en period av 12 månader. Mer än 32000 personer kan titulera sig ”en svensk klassiker”. De fyra lopp som ingår är Vasaloppet, alternativt Engelbrektsloppet, Vätternrundan, Vansbrosimningen och Lidingöloppet.

OBS! From 28/7 tom 7/8 kommer inga presentkort att skickas ut och inga ordrar/bokningar att bekräftas. Du kan självklart fortfarande handla, men vi behandlar ingen order innan den 8/8 igen. Har du akut behov av ett presentkort - ring 0141-40848! Avvisa